1. Sunteți aici:
  2. Toate Job-urille globalle
  3. Gigajob Moldova
  4. Fraudă în piaţa de locuri de muncă
 
 

Feriţi-vă de fraudă!

spacer Asigurați-vă împotriva fraudei

Cum te poți proteja în mod eficient împotriva fraudei!


Marea majoritate a publicanţilor la Gigajob sunt serioşi şi de încredere. Dar, din păcate, există, de asemenea, o mică minoritate de escroci online care încearcă să profite de portalurile de internet,pentru a frauda. De acest lucru aveți numai dvs. posibilitatea să vă protejaţi! Prin urmare, vă rugăm să citiţi cu atenţie instrucţiunile de mai jos. Cea mai bună protecţie este sa fiţi atenţi. Nu vă lăsaţi duşi de nas şi feriţivă de fraudă!

Trick 1 Se caută "Agenţi-financiari" pentru spălare de bani
Categorie: periculoase, parţial cu daune mari

spacerAşa funcţionează trucul:. Aici veți obține e-mailuri nesolicitate care pretind a fi de la banca proprie şi sunteti invitat pe unele pretext pentru a vă conecta la online banking "Phishing" . De fapt, prin apasarea link-ul dat, nu veţi ajunge pe site-ul băncii dvs., ci pe un site de escroci. Datele personale introduse acolo (Login, PIN, TAN) sunt stocate de către criminali, și apoi sunt folosite pentru a fura bani de pe contul victimei pentru sume mari. Dacă escroci ar transfera bani pe conturile proprii, ar fi uşor de prinş. Din păcate, fac lucrurile mult mai complicate. Fac publicitate (z.B. prin Spam-Mails sau anunţuri pe piaţa de locuri de muncă) prin freelanceri , care se numesc "agenţii-financiari" sau ceva de genul. Aceştia primesc sarcina de a trimite bani (furaţii de pe contul persoanei înselate) pe o cale greu de urmărit ( de exemplu: prin Western Union) de către organele de urmărire, către o persoana întrun alt oraş sau o altă ţară ( de exemplu: Petersburg) "Agentul financiar", se explică că el este un angajat al unei companii în domeniul serviciilor financiare. În schimb, "agentul financiar" este de asemenea victimă, precum persoana înselată: bani proprii sunt transferaţii, banii victimei înselate el nu-i poate ține, şi procurorul îl investighează pentru fraudă prin calculator, complicitate la spălare de bani și încălcări ale legiilor bancare.

Aşa vă puteţi proteja: Șterge e-mailurile de phishing întotdeauna necitite. Niciodata sa nu acceptaţii oferte, în care veți fi plătit pentru transmiterea de bani.
Trick 2 Trucul "cu avansul"
Categorie: periculoase, parţial cu daune mari

Aşa funcţionează trucul:spacer Acesta vă oferă un loc de muncă bun, dar mai intai trebuie să plătiţi o sumă de bani; de exemplu o taxă de plasament, taxa pentru o înregistrare în internet sau în baze de date, pentru broşuri sau materiale informative, pentru software-uri speciale ( de exemplu. de care aveţi nevoie pentru munca la domiciliu), pentru un seminar introductiv, o taxa de membru, "Performanțele de siguranță", "Taxă de protecţie" si aşa mai departe. Odată ce ați plătit, banii dispar şi persoana contactata nu mai este accesibilă.

Aşa vă puteţi proteja: Un angajator serios nu vă va cere niciodată un avans. Aceste cereri îndrăzneţe, ar trebui să le ignoraţi pur şi simplu şi să nu plătiţii nici un ban.
Trick 3 Trucul cu "prefixe scumpe"
Categorie: periculoase, parţial cu daune mari

spacerAşa funcţionează trucul: Şi aicea, vi se va oferi un loc de muncă interesant. Pentru mai multe informaţii va trebui să apelaţi un număr de telefon dubios. Prin formaria nr de telefon cu 0190 - 0900, sau numere de telefon din străinătate, ​​puteți suporta costuri semnificative,prin care câștigă escrocii. La final veţi avea o factură de telefon mare, dor prin ascultarea uni înregistrări şi fără să primiţi o ofertă de muncă.

Cum vă puteţi proteja:Un angajator serios nu vă va cere niciodată să apelaţii un Nr. de telefon scump pentru a afla informaţii sau pentru a aplica. Aceste anuţuri ar trebui pur şi simplu să le ignoraţi şi să nu le apelaţii.
Trick 4 Trucul "sistemul piramidă"
Categorie:de obicei neserios

Aşa funcţionează trucul: Se pare a fii un basm. Recrutaţii câteva persoane, care la răndul lor recrutează alte persoane, care la răndul lor recrutează alte persoane, care toţii vînd produse sau servicii. Şi la toate aceste vânzări câştigaţi o mulţime de bani. Este ca la scrisorile în lanţ, odată una va da greş. La sfârşit va exista o greseala si unul este acel păcălit: Acela puteţii fii dvs..
spacer Ar trebui să fi-ti foarte precaut, dacă produsul sau serviciul nu este de încredere, dacă va sunt promise caştiguri mari, dacă sunteşi plătit pe baza unui comision, sau dacă trebuie să platitii în avans. Adesea este vorba în aceste sisteme de distribuţie numai, ca dvs să vindeţi prietenilor şi neamurilor dvs lucruri care nu au valoare pe comision- cu speranţa de a avea un avantaj din asta. Aceasta funcţionează, foarte rar. Aşa vă puteşii proteja:Atentie la oferte din categoria Multi-Level-Marketing (MLM), Network-Marketing, Strukturvertrieb şi Scheme piramidale. Este o piaţă pentru profesionisti. Aicea sunt pe lînga cateva firme serioase multe firme negre care vor sa vă înşele. Fi-ţi precaut şi luati în considerare toate ofertele cu atentie. În caz de îndoială: Nu vă atingeţi de ele!
Mai multe semne de o ofertă dubioasă de muncă
  1. Informaţii neclare sau incomplete despre natura locului de muncă şi responsabilităţile ("fără asigurare", "reţeta de succes bună" asa mai departe.)
  2. Informaţii neclare despre angajator (Nici un nume al companiei, fără branşă)
  3. Promisiuni nerealiste: "sarariu mare pentru puţină muncă", "salariu dublu" usw.
  4. Atenţie deosebită trebuie să fie luata în zonele, in care se presupune că locurile de muncă bine plătite sunt foarte căutat: z.B. locuri de muncă pe platformele petroliere, Locuri de muncă în străinătate (în statele din Golf), Locul de muncă acasă şi part-time locuri de muncă cu "salariu de vis" şi aşa mai departe

    • Ar trebui, de asemenea, să fiţii foarte sceptici la locuri de muncă, care suna prea bine, pentru a fi adevărate - sau să fie postate in piaţa de muncă online: de exemplu plătit pentru a vă uita la tv, test driver pentru compania auto, pentru a deveni model şi asa mai departe.